Donald Trump conduce cu 54% în alegerile interne ale Partidului Republican din statul New Hampshire, după numărarea a 90% din voturi, iar presa americană consideră că Nikki Haley nu mai are nicio șansă. Totuși, ea spune că va continua cursa, chiar dacă Trump îi cere să se retragă.


După numărarea a 86% din voturile exprimate la alegerile primare republicane din New Hampshire (NH), Donald Trump pare a fi adunat mai mult de jumătate din voturile exprimate de susținătorii acestui partid, în timp ce scorul doamnei Haley este de sub 44%. În ciuda faptului că New Hampshire este unul dintre cele mai liberale state americane și aici avea cele mai multe șanse, Nikki Haley spune că va continua cursa.

Trump a câștigat la mare distanță și alegerile interne din Iowa, săptămâna trecută, iar retragerea lui Ron DeSantis, imediat după aceea și înainte de alegerile din NH, pare a-l fi favorizat pe Trump.

Istoric, toți candidații republicani care au câștigat primele două state au ajuns apoi să fie candidați în alegerile prezidențiale. Presa americană consideră, în general, că soarta alegerilor interne republicane este pecetluită, iar Trump va fi candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, unde îl va înfrunta din…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema