Ungaria. Partidul lui Viktor Orban a boicotat sesiunea parlamentară convocată de opoziție pentru ratificarea aderării Suediei la NATO. Liderul grupului parlamentar insistă pentru o întâlnire a prim-ministrului cu omologul suedez.


Timp de luni de zile, Viktor Orban a promis în mod repetat omologilor din țările membre NATO că Ungaria nu va fi ultima țară care semnează aderarea Suediei la alianță. Totuși, promisiunea sa nu a fost onorată, după ce parlamentul turc a dat votul în acest sens, luna trecută. După momentul respectiv, premierul i-a promis secretarului general al NATO că va îndemna parlamentul ungar să “încheie ratificarea cu prima ocazie posibilă”, doar ca luni să nu se prezinte la ședința convocată de reprezentanții opoziției. 

Eșecul a stârnit frustrarea unei delegații de 16 reprezentanți diplomatici la Budapesta, între ei și ambasadorul american, care se aflau în clădirea parlamentului special pentru ședința în cauză. Grupul și-a exprimat îngrijorările legate de lipsa de claritate în ceea ce privește motivele care stau la baza acțiunilor Ungariei. Ei au subliniat că pe parcursul celor aproape doi ani de când Suedia și-a depus cererea de aderare,…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema