Calculator Card de Credit

Calculeaza cat timp iti va lua sa rambursezi datoria de pe cardul de credit. De asemenea acest Calculator Rambursare Card de Credit iti va afisa si dobanda pe care o vei plati in aceasta perioada de timp.

Calculator Card de Credit

Secțiune

Totals


 Luni

Cardul de credit este un card de plastic ca oricare emis de o banca, o companie sau o alta organizatie, care permite detinatorului sa faca achizitii sau retrageri pe credit, care este o forma de imprumut negarantat de la emitent. Exista o suma maxima de credit pe care o poate oferi un card, numita limita de credit, care nu trebuie depasita. Depasirea limitei duce la necesitatea achitarii unor taxe suplimentare pentru limita de credit. La sfarsitul lunii, detinatorul cardului de credit poate alege sa ramburseze intreaga suma sau sa lase un sold neplatit care este supus dobanzii pana la achitarea acestuia. Retineti ca ratele dobanzilor cardurilor de credit tind sa fie relativ mai ridicate in comparatie cu alte imprumuturi obisnuite, cum ar fi ipoteci, imprumuturi, si de aceea soldul ar trebui sa fie platit lunar pentru a evita plata unor dobanzi foarte mari.

Folosind Calculator Rambursare Card de Credit puteti avea urmatoarele avantaje:
  • Vedeti cat dureaza rambursarea soldului cardului dvs. de credit.
  • Calculati suma totala pe care va trebui sa o platiti in final.
  • Durata estimata a rambursarii, în luni.
  • Calculati dobânda totala ce trebuie platita pe cardul de credit.
Dezavantaje

Folosirea impulsiva a cardurilor de credit poate determina oamenii sa se confrunte cu probleme financiare. Este foarte usor pentru detinatorii de carduri de credit sa le foloseasca în mod imprudent si sa se confrunte brusc cu plati intarziate de la luna la luna. Acest lucru este favorabil emitentului cardului, deoarece acestia obtin profituri mari cand detinatorul cardului intarzie cu plata lunara.

Desi utilizarea nedisciplinata a cardurilor de credit poate duce la datorii mari, atunci cand cardurile de credit sunt utilizate în mod responsabil, acestea pot fi o metoda de plata foarte utila.

Cum sa folositi Calculatorul Card de Credit:
  • Introduceti soldul cardului de credit (suma pe care doriti sa o imprumutati).
  • Introduceti rata dobanzii cardului de credit (dobanda perceputa de catre emitentul cardului).
  • Si ultimul pas este sa introduceti suma rambursata lunar (cat sunteti dispusi sa platiti lunar).
Tipuri de carduri de credit

Diferite tipuri de carduri de credit se potrivesc diferitelor nevoi. Pentru simplitate, ar fi intelept sa gasiti unul care se potriveste cu intentiile dumneavoastra financiare; de exemplu, o persoana care nu este un cheltuitor extravagant si nu este interesata decat de a obtine cel mai bun profit pentru banii lor poate trai probabil doar cu un card de rambursare fara taxe. Cu toate acestea, este posibil ca oamenii sa detina mai multe carti de credit fiecare avand un avantaj diferit, chiar daca necesita timp pentru gestionare. Important este ca toate cardurile sa fie platite la timp.

Cashback: Aceste carduri ofera cashback pentru toate achizitiile, de obicei 1%, 1,5% sau 2%. Un alt tip poate avea până la 5% cashback pentru anumite categorii de marfuri sau servicii, care in mod normal se rotesc trimestrial.

Recompense: Acest tip de carduri reprezinta cea mai mare pondere a cardurilor de credit din lume. Tipurile de recompense variaza de obicei in functie de cati km facem cu aceste companii aeriene, rezervari la hotel si beneficii pentru mese. Cartile de credit care ofera mai multe recompense vor necesita, de obicei, taxe anuale si ramane la latitudinea fiecarui cheltuitor sa isi evalueze obiceiurile de cheltuieli pentru a decide daca vor un card fara taxe sau cu comisioane reduse si cu recompense mici, sau un card cu taxe si comisioane mari dar recompense mai multe.

Debit: Aceste carduri functioneaza de obicei la fel ca orice alt card de credit, cu exceptia faptului ca nu au limite de cheltuieli sau limite foarte mari si soldurile nu pot fi reportate de la o luna la alta. Este de asteptat ca detinatorul sa plateasca soldul integral la sfarsitul fiecarei luni. Singurul beneficiu real in a avea acest tip de card il reprezinta limita foarte mare de bani pe care o poti folosi; asigurati-va ca il platiti integral la sfarsitul fiecarei luni.

Transfer de sold: Acestea sunt cele mai bune pentru cheltuitorii care intentioneaza sa faca datorii mari cu cardul de credit in viitor, deoarece ratele dobanzilor pe cardurile de credit sunt destul de ridicate. Va da posibiliatea sa transferati un sold existent de pe un card de credit pe altul. Spre deosebire de majoritatea cardurilor de credit, unele au dobanzi introductive mici sau chiar zero pentru primele 6-21 de luni, ceea ce permite detinatorului sa transfere eficient datoria de la un card la altul fara a plati dobanda. Cardurile de credit de transfer de sold sunt de obicei mai utile pentru persoanele care au datorii uriase pe carduri cu dobanda mare.

Securizat: Cardurile de credit securizate sunt utile pentru tinerii fara istoric de credit care sunt interesati sa se imprumute pentru prima data sau pentru persoanele cu istoric de credit prost. Pentru a primi un card de credit securizat, solicitantul trebuie sa faca un depozit de garantie care acaioneaza ca si garantie; daca se dovedesc a fi responsabili din punct de vedere financiar cu cardul de credit securizat si nu mai doresc sa il foloseasca, pot inchide contul si sa primeasca depozitul.

Prepaid: Un card de credit prepaid seamana mai mult cu un card de debit prin faptul ca este preincarcat cu o suma de utilizat si nu poate fi depasita aceasta suma. In general, sunt carduri reincarcabile, carduri cu mai multe utilizari si carduri de unica folosinta. Acestea sunt adesea oferite ca si cadouri sau trimise înapoi de la companii ca si compensatie pentru reducerile la bunurile achizitionate.

Magazin: Unele magazine de vanzare cu amanuntul emit carduri de credit care ofera reduceri mari numai la acel lant de magazine. Ele sunt de obicei oferite la magazinele universale de catre o casiera în timpul comenzii si ambalate cu o reducere de 10% din suma achizitiilor. Cu toate acestea, ratele dobanzilor la cardurile de credit ale magazinelor sunt in general mai mari decat la celelalte tipuri de carduri.

Business: Exista cateva carduri concepute pentru a ajuta nevoile afacerii. Ofera lucruri precum reduceri la produse si servicii pentru afaceri, modalitati complexe de a ajuta la urmarirea cheltuielilor, asistenta de urgenta pentru calatorie, asistenta medicala si servicii ale agentiilor de turism. Cardurile de credit pentru afaceri sunt utile pentru a separa cheltuielile personale de cheltuielile de afaceri atunci cand vine timpul sa platim taxe.

Acest calculator este strict informativ si simuleaza conditiile pentru creditare, pentru o oferta finala va rugam sa contactati brokerul bancii dumneavoastra.