Calculator Indice Masa Corporala

Calculeaza Body Mass Index (BMI) sau Indicele de Masa Corporala (IMC)

BMI Calculator

Greutate

Unitatea de masura *
ft
in
lbs

BMI

Subnutrit

Sanatos

Supraponderal

Obez

Indicele de masa corporala sau BMI in engleza este indicatorul de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Cine nu ar trebui sa foloseasca un calculator IMC

IMC nu este recomandat pentru culturisti, alergatori, femeile însarcinate, batranii sau copiii mici. Datorita faptului ca IMC nu ia in considerare daca greutatea este formata din muschi sau grasime, ci doar numarul. Cei cu o masă musculara mai mare, cum ar fi sportivii, pot avea un IMC ridicat, dar nu prezinta un risc mai mare pentru sanatate. Cei cu o masă musculara mai mica, cum ar fi copiii care nu si-au încheiat cresterea sau varstnicii care ar putea pierde o parte din masa musculara, pot avea un IMC mai scazut. In timpul sarcinii si alaptarii, compozitia corporala a unei femei se modifica, de aceea utilizarea IMC nu este adecvata.

De ce conteaza si marimea taliei

Masurarea taliei este o metoda buna de a verifica daca aveti prea multa grasime in jurul stomacului, ceea ce va poate creste riscul de boli de inima, diabet de tip 2 si accident vascular cerebral.

Poti avea un IMC bun si totusi să ai un exces de grasime pe abdomen, ceea ce inseamna ca esti inca expus riscului de a dezvolta aceste afectiuni.

Pentru a-ti masura talia:

  1. Gasiti partea de jos a coastelor si partea de sus a soldurilor.
  2. Infasurati o banda în jurul taliei la jumatatea distantei dintre aceste puncte.
  3. Expirati natural inainte de a efectua masurarea.

Indiferent de inaltime sau IMC, ar trebui sa incerci sa slabesti daca talia ta este:

  • 94 cm sau mai mult pentru barbati
  • 80 cm sau mai mult pentru femei
Tabelul IMC pentru adulti

Aceasta este greutatea corporala recomandată de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pe baza valorilor IMC pentru adulti. Este folosit atat pentru barbati, cat si pentru femei, cu varsta de peste 20 de ani.

Clasificare OMSIMC intervale de greutate – kg/m2
Subponderal17 – 18.5
Normoponderal18.5 – 25
Supraponderal25 – 30
Obezitate (gradul I)30 – 35
Obezitate (gradul II)35 – 40
Obezitate morbida> 40