Calculator Bacsis

Calculatorul de bacșiș calculeaza suma bacsisului pentru diferite procente din costul serviciului si ofera, de asemenea, o suma totala care include bacsisul in functie de numarul de persoane.

Tip Calculator

Bill

Totals


 Lei

 Lei

 Lei

Bacșișul este o gratuită este o suma suplimentara de bani platita anumitor lucratori pentru un serviciu prestat. Sumele de bacșiș, precum si acceptarea acestuia, variaza in functie de fiecare parte a lumii. In unele tari din Asia de Est, cum ar fi Japonia, bacsisurile sunt vazute ca insultatoare si uneori pot fi interpretate ca mita. In alte tari, cum ar fi Statele Unite, bacșișul este asteptat pe si, in multe cazuri, este chiar luat in considerare in compensarea unui lucrator de servicii, deoarece multi sunt platiti cu salariu minim.

Cum sa calculezi bacsisul?

Calculati bacșișul si adaugati-l la cecul sau factura dumneavoastra. Introduceti suma si procentul de bacșiș pe care doriti să-l lasati in campurile de mai sus. Daca imartiti nota la un restaurant sau bar, introduceti numarul persoane si va fi afisata suma totala ce trebuie platita de fiecare persoana.

Formula bacsis

Formula pentru bacșiș la o anumita nota este pur si simplu Suma Nota de plata x (100 + % Bacsis) / 100. De exemplu, daca doriti sa dati un bacșiș cu 20% la o nota la restaurant de 100 Lei, atunci va fi de 100 Lei x (100 + 20) / 100 = 100 Lei x 120 / 100 = 120 Lei Nota totala. Aceasta ecuatie este folosita atunci cand selectati ca nu impartiti nota de plata cu altcineva.

Calcul bacșișului cand impartiti cu alte persoane

Pentru un bacșiș impartit cu mai multe persoane, trebuie intai sa calculati bacșișul simplu si apoi sa impartiti la numărul de persoane. Daca 4 persoane impart o nota de 100 Lei si un bacșiș de 20%, atunci este 120 Lei / 4 = 30 Lei fiecare. In cazul in care numarul nu este intreg, de obicei este convenabil sa-l rotunjiti, asa cum va face calculatorul nostru de bacsis pentru dumneavoastra.

Cum se calculează un bacșiș? Alegerea unui procent de bacșiș

Daca doriti sa aflati cum sa calculati bacșișul, trebuie sa decideti cat de bine a serviciul. Exista o regula nescrisa conform careia bacșișul ar trebui să fie intre 10% si 20% din valoarea totala a notei de plata. Poate fi greu de imaginat ca cineva care sta la masa restaurantului are chef sa calculeaze procentul notei de plata, dar exista o modalitate relativ usoara de a face asta. Cand vrei sa calculezi 10% din nota de plata, trebuie doar sa mutati punctul zecimal la stanga cu o cifra. Daca doriti sa lasati un bacșiș de 20%, trebuie doar sa inmultiti valoarea de 10% cu doi. In cazul in care doriti sa lasati un bacșiș de 15%, este mai usor sa va dati seama mai intai cat vine bacșișul de 10% si apoi sa adaugati din nou jumatate din aceasta valoare.

ServiciiCat se da bacsis
Restaurante, Barmani15%-20%
Livrare de mancare15%-20% depinzand de distanta, pretul total, etc.
Hotel Room ServiceNormally the charge is included in the price already. Daca nu, 15-20%
Menaj hotelierNeasteptat, 5-10 Lei per persoana per noapte.
Servicii Auto, MecanicNeasteptat, Sau cativa lei in functie de suma
Livrator de mobila, electrocasniceNeasteptat, Sau 25, 59, 100 Lei fiecare in functie de cantitate
Instalator, Electrician, Femeie de serviciu sau alte servicii la domiciliuNeasteptat, Sau 25, 59, 100 Lei fiecare in functie de cantitate
Coafuri, Frizer, Pus unghiile, etc.10%-20%
Maseur10%-20%
Taxi or Conducatori Limuzina15%-20%
Soferi, parcangiu5-10 Lei
Ghizi turistici5-25 Lei in functie de durata turului
Consultati acest link pentru mai multe informatii privin bacsisul!

Cu ce bacșiș nu poti da gres?

Sunt multe opinii diferite despre ce reprezina un bacșiș decent și, pana la urma, depinde de dumneavoastra cat bacșiș vreti sa dati pentru serviciul pe care il primiti. In general, toata lumea este de acord ca 15% din suma totala este un punct de plecare pentru un bacșiș mai mult decat decent.

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News