Convertor valutar

Calculeaza foarte rapid schimbul valutar intre monedele care te intereseaza sau pentru a vedea paritatea intre doua valute, conversia se va face in timp real.

Convertorul nostru valutar avansat este foarte usor de utilizat: alegi valutele dorite si introduci suma necesara, iar conversia se va face instantaneu. Actualizarile crusului valutar este facut zilnic, folosind cel mai recent curs anuntat de Banca Nationala a Romaniei. In fiecare zi cu licitatie valutara bancara cursul valutar se actualizeaza in jurul orei 13:00. Pentru facturare folositi cursul valutar stabilit de BNR in ziua precedenta. In general sambata, duminica si in zilele de sarbatori legale nu se organizeaza licitatii valutare.

Maximul istoric atins de euro raportat la leu a fost atins in data de 22 Septembrie 2021, 1 euro fiind 4,94950 lei. Maximul istoric atins de dolar raportat la leu, din 2005 pana in prezent, a fost pe data de 12 Iulie 2022, 1 USD fiind 4,93910 lei.

Simboluri valutare

AED – dirhamul emiratelor arabe

AUD – dolar australian

BGN – leva bulgareasca

BRL – real brazilian

CAD – dolar canadian

CHF – franc elvetian

CNY – renminbi chinezesc

CZK – coroana ceheasca

DKK – coroana daneaza

EUR – euro

EGP – lira egipteana

GBP – lira sterlina

HUF – forint unguresc

INR – rupia indiana

JPY – yen japonez

KRW – woni sud – coreeni

MDL – leu moldovenesc

MXN – peso mexican

NOK – coroana norvegiana

NZD – dolar neo – zeelandez

PLN – zlot polonez

RON – leu romanesc

RSD – dinar sarbesc

RUB – rubla ruseasca

SEK – coroana suedeza

TRY – lira turceasca

UAH – hryvna ucrainiana

USD – dolar american

XAU – gram de aur

ZAR – rand sud-african

*Cursurile de schimb newsflash.ro au doar scop informativ. Va rugam sa verificati cursurile valutare de pe siteul oficial BNR înainte de a efectua un schimb valutare sau un transfer.