Feministele au atacat melodia “sexistă” a Spaniei…



La câteva zile după ce Spania şi-a ales reprezentanta în competiţia Eurovision din acest an, melodia electropop “Zorra” a ajuns în fruntea topurilor muzicale ale ţării şi a divizat opinia publică, scrie The Guardian.

În centrul dezbaterii se află utilizarea în exces a cuvântului “zorra”, care se traduce prin “vixen”, dar care este mai frecvent folosit pentru a însemna “căţea” sau “curvă”. 

În această săptămână, autorităţile spaniole au declarat presei că au primit peste 300 de plângeri cu privire la cântecul compus de duo-ul Nebulossa. Zilele trecute, Mişcarea feministă din Madrid s-a alăturat celor care au cerut ca melodia să fie retrasă din concurs, descriind termenul ca fiind “violenţă verbală împotriva femeilor”.

Termenul ofensator apare de 45 de ori în cântec, a precizat organizaţia într-un comunicat. “Celebrarea unui termen care este folosit ca armă de umilire de către agresorii sexişti este o formă de revictimizare…

Citeste continuarea pe www.news.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Frauda Reciclării Plastice

Un nou raport dezvăluie că companiile de plastic au manipulat informațiile despre reciclare.Cercetarea, intitulată „Frauda Reciclării Plastice”, arată…