Calculator Dar de Nunta

Acest calculator iti sugereaza cati bani ar fi recomandat sa dai ca dar la nunta. Aceste sume fiind doar orientative, ramane la latitudinea fiecaruia cat e dispus sa ofere.

Calculator Dar de Nunta

Secțiune

Totals


 Lei

Nunta si botezul sunt niste evenimente foarte importante din viata unui cuplu. Organizarea unui eveniment de asa amploare nu este foarte usoara, fie ca este organizata chiar de miri fie ca apeleaza la o firma specializata. Cei doi indragostiti incep sa organizeze marele eveniment cel putin cu un an inainte, perioada in care isi cumpara rochia de mireasca, costumul de mire, aleg restaurantul, meniurile, decorul si se ocupa si de alte detalii care ocupa foarte mult timp. In momentul organizarii nuntii, pe langa dorintele mirilor, foarte mult cantareste multumirea precum si impresionarea invitatilor. Toate alegerile (muzica, decoratiunile, tortul, etc) se fac pentru ca invitatii sa se simta bine si fie o atmosfera de neuitat. Astfel, daca mirii se straduiesc sa faca pe plac invitatilor si sa le ofere o petrecere magnifica, si invitatii trebuie sa-i recompenseze pe miri cu ce suma poate fiecare utilizand Calculatorul dar de Nunta, pentru ca o nunta presupune foarte multe cheltuieli de oridinul zecilor de mii de euro.

Un studiu realizat de catre cei de la aplicatia fintech Revolut arata ca romanii sunt printre cei mai darnici nuntasi din lume. Darul oferit de o singura persoana poate sa ajunga si pana la 500 de euro. Pe de cealalta parte, cei mai zgarcitii cand vine vorba de suma darului sunt nemtii si americanii, care nu dau mai mult de 100 de euro.

Cati bani se dau la botez

In cazul botezului se da in jur de 400 – 500 lei sau mai mult, daca este vorba despre persoane apropiate sau de un meniu scump. In ce priveste nasii de botez, acestia dau 2.000 de lei numai la biserica, pentru cele necesare, dar de obicei si mai mult.

Cati bani se dau la nunta

Nu exista o ecuatia magica prin care afli darul potrivit pentru nunta sau botezul la care participi. Cea mai folosita metoda pentru a calcula darul de nunta este inmultirea pretului meniului cu 2, daca pretul meniului este de 400 de lei, darul ar trebui să fie minim 800 de lei. Este recomandat in evaluarea darului sa se tina cont si de atmosfera per total a evenimentului cum ar fi muzica, decorul evenimente scurte cand suplimentezi suma respectiva. Totodata, darul variaza si in functie de relatia cu mirii. Indicat e ca rudele, nasii, si prietenii apropiati sa lase o suma mult mai mare decat cea daruita de un invitat obisnuit care vine din obligatie.

Daca meniul costa 300 lei, un invitat simplu sau ce vine din obligatie poate sa lase 550-600 lei, iar daca vine insotit de partener/patenera dublu. Rudele apropiate de obicei dau undeva intre 700-800 de lei de persoana, iar nasii le ofera finilor minim 3000 de lei. Parintii mirilor in general sunt cei mai darnici, fiecare lasa in functie de posibilitatea financiara.

In cazul in care sunteti invitati la o nunta de lux, inseamna ca mirii apreciaza mai mult prezenta la eveniment decat suma pe care o dati ca dar. Chiar daca nu este o suma maxima pentru un dar de nunta, ar trebui sa nu oferiti mai putin de 400 lei de persoana. Chiar daca este vorba despre o nunta la tara restransa sau o nunta mare la oras luxoasa.

In concluzie, pentru o persoana ce are o situatie financiara modesta si care nu are o legatura foarte stransa cu mirii, darul de nunta se poate incadra intre 500 si 600 de lei de persoana.

*Toate sumele afisate de Calculatorul Dar de Nunta sunt pur orientative, iar participantii la evenimente au posibilitatea de a ajusta valoarea darului in functie de preferintele personale sau de alte considerente.