Arta și știința fotografiei – Cum arată lumea pentru un fotograf?

Să privești obiectiv toate lucrurile și detaliile care te înconjoară este un lucru aproape imposibil. Fiecare dintre noi are un filtru personal pe care îl aplică asupra tuturor lucrurilor din jur, iar pentru un fotograf, totul este la superlativ.

Deși este greu să ne imaginăm cum este văzută lumea prin ochii unui fotograf, aceștia sunt mereu captivați de fiecare detaliu și privesc mereu lumea vrând să captureze mereu perfecțiunea.

Ai nevoie de viziune pentru a fi un fotograf bun?

Viziunea este doar o componentă necesară din arsenalul pe care un fotograf o poate folosi pentru a dezlănțui creativitatea. A doua este capacitatea de a modela și aranja mediul înconjurător. Ceea ce apreciezi atunci când observi o fotografie excelentă este de fapt perspectiva pe care fotograful a reușită să o găsească. Unghiurile, lumina și obiectele pe care fotograful decide să le includă într-o fotografie sunt alegeri pe care acesta le face prin prisma viziunii sale.

Acesta este și motivul pentru care majoritatea dintre fotografii excelenți din toată lumea sunt într-o continuă căutare pentru cele mai inedite locuri, decoruri și spații unde își pot pune în valoare abilitățile. Natura este o sursă infinită de astfel de cadre, iar pentru că majoritatea dintre noi nu au șansa de a descoperi toate frumusețile naturii, fotografii se transformă în adevărați vânători de imagini.

Așadar, viziunea este mai mult decât necesară, dar este cu siguranță completată de ambiție, efort și o luptă constantă pentru surprinderea unicității.

Cât de mult contează locul pentru fotografi?

Pentru un fotograf, atât locul, cât și subiectul din prim-plan sunt importante în egală măsură. Cu cât împrejurimile sunt mai bine luminate, iar decorul este mai surprinzător, cu atât un fotograf va putea să se joace mai mult în compoziții. De aceea saloanele de evenimente excelează la acest capitol, pentru a oferi și material de lucru astfel încât albumele de final să strălucească.

Dar în aceeași categorie sunt incluse și cazinourile. Genul acesta de criterii sunt folosite pentru a stabili nivelul de calitate al cazinourilor online. Dacă platforma online unde te joci păcănele online gratis te face să te simți ca într-un cazino fizic, înseamnă că există undeva o echipă de fotografi, designeri grafici și developeri care au făcut o treabă excelentă. Au surprins și recreat atmosfera unică dintr-un cazino fizic.

Evident, destinația pentru fotografii inedite, cu orice ocazie, va fi sala principală a unui astfel de cazino luxos și luminos. Decorul din interiorul acestor cazinouri este unul dintre puținele locuri pe care le găsești exclusiv în incinta unui astfel de business. Fiind greu de reprodus chiar și în studiouri specializate, sălile de jocuri pline de elemente strălucitoare rămâne în continuare una dintre alegerile de top ale fotografilor.

Top 3 cele mai cunoscute tehnici fotografice

Deși nu mai sunt de mult timp specifice fotografiei profesioniste, există trei tehnici sau moduri de a face fotografii pe care le poți aplica și tu pentru a crește calitatea cadrelor tale.

  1. Bokeh – Cu siguranță ai observat că unele fotografii au un focus mult mai accentuat pe subiectul din față, lăsând detaliile din spatele acestuia în ceață. Telefoanele inteligente pot aplica singure acest efect, dar la bază nu este vorba decât despre scăderea adâncimii de câmp pentru ca subiectul să fie izolat.
  2. Regula treimilor – Dacă ai avut vreodată în mână o cameră foto ai observat că pe display îți este suprapus un chenar de 9 pătrățele de dimensiuni egale. Acestea te ajută să echilibrezi elementele pe care îți dorești să le fotografiezi.
  3. Expunere – O expunere lungă ajută la obținerea unui efect de mișcare, tocmai pentru a ajuta la o mai bună captură a elementelor care se află într-o stare de mișcare.

Ești pasionat de fotografie? Care consideri că este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un fotograf?

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Cele mai populare jocuri cu roți

Invenția roții ne-a influențat enorm viețile și ne-a forțat să evoluăm din punct de vedere mecanic. Invenția roții…

Mituri despre jocurile de cazino

Cu siguranţă că există o mulţime de mituri care sunt asociate cu un cazino. Oare organizatorii pompează oxigen…