Uluitoarea poveste a profesoarei excluse de la catedră. După 22 de ani de învățământ, a fost obligată să plece de la catedră, după ce un părinte a reclamat-o că le-a recomandat elevilor un film. Adela Stan: „Îmi lipsește întâlnirea cu elevii, dar nu în condițiile unei instituții. Nicio instituție nu mai e potrivită pentru mine. Nu vreau. Nu-mi doresc să mai predau.”

După 22 de ani de învățământ, o profesoară era obligată să plece de la catedră, după ce un părinte a reclamat-o că le-a recomandat elevilor un film… nepotrivit. Este vorba despre Adela Stan, o profesoară de literatură de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Turda, care le-a recomandat elevilor săi filmul „Eclipsă totală” (Full Eclipse) de Agnieszka Holland, un film despre viețile lui Paul Verlaine și Arthur Rimbaud, producția prezentând și relația gay dintre aceștia. Scopul ei era însă acela de a-i introduce pe elevi în epoca simbolismului. Povestea Adelei Stan a devenit film, „Fără aer”, în regia lui Katalin Moldovai.

Ce s-a întâmplat în 2017? Care a fost situația care stă la baza filmului?

Adela Stan:  Eram înainte de un weekend, când urma să trecem la simbolismul românesc cu clasa unsprezecea și eu le-am recomandat copiilor să vadă filmul Full Eclipse, de Agnieszka Holland pentru a-i introduce puțin în…

Citeste continuarea pe life.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema