Reguli noi la buletine. Ce trebuie să ştie românii care vor cărți de identitate provizoriiSunt reguli noi la schimbarea buletinelor, mai ales în cazul celor care vor o carte identitate provizorie.

Persoanele interesate pot obține un buletin provizoriu până la eliberarea unui act de identitate în mai multe situații, după cum apare într-o ordonanță ce se aplică deja. 

Astfel, se poate solicita de-acum o carte de identitate provizorie până la obținerea unui nou act de identitate solicitat și în urma schimbării domiciliului sau a denumirii străzii.

Ordonanța Guvernului nr. 9/2024, ce se aplică din 28 ianuarie, vizează modificarea OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

La modul concret, schimbările stabilite acum permit solicitarea unui document provizoriu de identitate în mai multe situații decât în trecut.

Practic, la situațiile existente anterior în care se putea emite un buletin provizoriu până la eliberarea unui act de identitate (carte de identitate, carte de identitate…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema