Proporțiile de aur pentru cafeaua perfectă. Nu ai cum să dai greș, indiferent dacă o faci la ibric sau la filtruŢi s-a întâmplat să îţi iasă cafeaua prea tare sau prea slabă? Iată unde greşeai!

Da, există un raport între cantitatea de cafea și apă recomandat pentru a obține o ceașcă perfect echilibrată de cafea. Acest raport este în general de aproximativ 1:15 până la 1:18, adică o parte de cafea la 15-18 părți de apă.

Cu toate acestea, gusturile personale pot varia, iar unii preferă o cafea mai concentrată sau mai diluată. Pentru a obține o cafea mai puternică, puteți folosi un raport de cafea la apă mai mic, cum ar fi 1:12. În schimb, pentru o cafea mai slabă, puteți folosi un raport mai mare, cum ar fi 1:20 sau chiar 1:25.

În plus, temperatura apei, metoda de preparare și durata de extracție sunt și ele factori importanți care influențează gustul final al cafelei. Experimentând cu aceste variabile, puteți găsi combinația perfectă care se potrivește gusturilor dumneavoastră individuale.

Raportul de început: 2 linguri la 220 ml apă

Este…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema