Curtea Supremă a menținut excluderea candidatului anti-război Boris Nadejdin din cursa prezidențială/ Comisia Electorală Centrală i-a interzis participarea la viitoarele alegeri prezidențiale din martie 2024 pentru că ar fi găsit morți pe lista de susținători


Curtea Supremă a Rusiei a confirmat miercuri o decizie a autorităților electorale care îl exclude pe candidatul anti-război Boris Nadejdin de la alegerile prezidențiale de luna viitoare, lăsându-l pe președintele Vladimir Putin fără niciun adversar semnificativ, transmite Reuters.

Lui Nadejdin i-a fost interzis să candideze după ce Comisia Electorală Centrală a declarat că a găsit nereguli, inclusiv nume de persoane decedate, în lista de semnături ale susținătorilor pe care acesta o prezentase în sprijinul candidaturii sale.

„Curtea Supremă a Federației Ruse a refuzat să aprobe cererea mea de contestare a refuzului de înregistrare”, a declarat Nadejdin pe canalul său de Telegram. Agențiile de presă de stat rusești au citat un judecător din cadrul instanței care a confirmat decizia.

Săptămâna trecută, Curtea Supremă a respins alte două dintre contestațiile sale legale privind diferite decizii pronunțate de comisia…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema