“Imprevizibilitatea pură” a lui Trump este ceea ce lumea are nevoie, consideră Boris Johnson: Nu cred că va renunța la Ucraina. Și-a dat seama că nu există nicio înțelegere cu Putin


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul britanic Rishi Sunak au semnat vineri la Kiev un acord de securitate între cele două ţări, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Este un “acord de securitate fără precedent”, care va rămâne în vigoare până când Ucraina va adera la NATO, a declarat preşedintele ucrainean, în contextul unor angajamente de securitate bilaterale pe baza Declarației G7 de la summitul NATO de la Vilnius, document semnat și de Marea Britanie.

Acesta s-a declarat totodată “bucuros de încheierea primului acord cu Regatul Unit” ce constituie “baza pentru lucrul cu alţi parteneri”. De altfel, președintele ucrainean a convenit, marți, cu omologul său român, Klaus Iohannis, demararea discuțiilor pentru angajamente de securitate bilaterale pe baza Declarației G7 de la summitul NATO de la Vilnius.

Kievul şi Londra vor putea încheia ulterior acorduri suplimentare, pentru anumite sectoare, dacă va fi necesar, a mai spus…

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema