FOTO. Anton Traian Antoniadis, președintele comunității elene din Constanța: “Vasilopita este făcută și plăsmuită din suflet cu dragoste pentru suflete”


Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, a descris, pentru Focus Press, ce înseamnă pentru comunitatea în fruntea careia se află, dar nu numai, tăierea Vasilopitei Sfântului Vasile cel Mare, tradiție sărbătorită, duminică, 21 ianuarie a.c., începând cu ora 12.00, la Biserica Greacă Methamorphosis din Constanța.

Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie, în spiritul de promovare a modelului de viață creștin – ortodox, a valorilor spirituale și culturale.

“Mă întrebați care este rețeta pentru plăcinte sau prajiturii Vasilopita adică a Sfântului Vasile. Eu pot doar să vă spun cum o facem noi în Constanța.

Se pune la bază suflet curat de constănțean, se adaugă mult crez, se amestecă bine și apăsat în mijlocul celor ce cred în oameni, se adaugă bănuțul de argint, se dă forma dorită de fiecare și se coace la foc mic cu credință.

În momentul în care este gata, este…

Citeste continuarea pe focuspress.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema