Economica.net – Date după jumătate de an comercial. România păstrează poziția a doua la exporturile de cereale. Suntem lideri de piață la grâu comun și porumb

România a exportat în primele 30 de săptămâni ale anului comercial curent 6,3 milioane de tone de cereale (grâu, făină de grâu comun – echivalent boabe, grâu dur, făină de grâu dur – echivalent în boabe, orz, malț – echivalent în boabe, porumb, secară, ovăz și sorg), adică peste 25% din cele 25,1 milioane de tone livrate de statele membre peste granițele sale.

Rămânem astfel pe poziția a doua după Franța, ca și anul trecut, când, în total, țara noastră a livrat 8,1 milioane de tone de cereale.

Mai exact, după jumătatea acestui an comercial (01/07/2023 – 19/01/2024) clasamentul UE se prezintă astfel: Franța pe primul loc, cu un total de 7 milioane de tone, urmată de România, cu 6,3 milioane de tone, Polonia, cu 2,8 milioane de tone și Germania – 2,2 milioane de tone.

Pe categorii de cereale, România rămâne cel mai mare exportator de porumb, cu 1,4 milioane de tone, adică aproximativ 67% din exporturile totale de porumb…

Citeste continuarea pe www.economica.net

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema