Curtea Internațională de Justiție a decis că Israelul trebuie să ia măsuri pentru a preveni și pedepsi actele de genocid din Gaza, însă nu a cerut încetarea focului. Decizia, ca urmare a procesului deschis de Africa de Sud.


Judecătorii Curții Internaționale de Justiție au decis că Israelul trebuie să “ia toate măsurile care sunt în puterea sa” pentru a preveni actele care intră în domeniul de aplicare al convenției împotriva genocidului, în Gaza. 

Decizia se aplică cu “efect imediat”, astfel încât statul trebuie să se asigure că forțele sale nu comit niciun act prevăzut în convenție care ar putea fi asimilat genocidului. În plus, instanța a stabilit că Israelul trebuie să ia imediat măsuri pentru a îmbunătăți situația din Gaza.

Prin această hotărâre s-au creat obligații legale internaționale pentru Israel. Totuși, completul de judecători nu a stabilit și obligația încetării focului. Acest lucru fusese cerut de Africa de Sud care a deschis primul caz de genocid împotriva Israelului, judecat astăzi, la Curtea Internațională de Justiție, pentru acțiunile din Gaza.

La scurt timp după anunțarea deciziei, Ministrul israelian al Securității…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema