Controversatul euro digital adoptat cu votul a 3 europarlamentari româniComisia LIBE, inclusiv cu votul a 3 europarlamentari români, a aprobat cu largă majoritate opinia privind implementarea Euro DigitalCu 48 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă și 7 abțineri, Comisia LIBE a adoptat, în data de 15 februarie 2024, opinia prin care, din punct de vedere al respectării drepturilor omului, se dă liber implementării Euro Digital.

Dintre cei 48 de europarlamentari care au votat în favoarea opiniei, trei au fost români, respectiv Marian-Jean Marinescu (PPE), Maria Grapini (PSD) și Ramona Strugariu (Renew). Singurul europarlamentar român care a votat împotriva acestei opinii a fost Cristian Terheș. „Euro Digital, asemenea oricărei forme de bani digitali, mută controlul privind dispunerea asupra propriilor bani de la persoană, cum se întâmplă în cazul cash-ului, la stat.

Cash-ul este o formă de proprietate, asupra căreia persoana dispune astfel cum dorește, fără ca statul să poată controla, supraveghea sau aproba schimbul…

Citeste continuarea pe ziuanews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema