Concluziile sedintei CSAT: “Pentru tara noastra, situatia de razboi din statul vecin mentine riscurile de incidente care pot afecta teritoriul si cetatenii Romaniei”


Administratia Prezidentiala a transmis, miercuri, concluziile sedintei CSAT, al careu principal subiect a fost situatia de securitate din estul tarii noastre.

Comunicatul Presedintiei:

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Principala tema abordata a constituit-o grava situatie de securitate din regiunea Marii Negre si implicatiile pentru Romania.

La doi ani de la declansarea de catre Rusia a razboiului de agresiune impotriva Ucrainei, situatia de securitate din vecinatatea estica a Romaniei continua sa fie amenintata de atacurile Rusiei asupra oraselor si infrastructurii ucrainene, soldate cu numeroase victime si pagube materiale.

Pentru tara noastra, situatia de razboi din statul vecin mentine riscurile de incidente care pot afecta teritoriul si cetatenii Romaniei, precum si pericolele in ceea ce priveste siguranta navigatiei in Marea Neagra din cauza minelor…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema