Comisia Europeană și R. Moldova au lansat dialogul strategic la nivel înalt UE – Moldova privind domeniul transporturilor


Corespondență din Strasbourg

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus marţi, în plenul Parlamentului European, retragerea unui proiect legislativ european menit să reducă la jumătate utilizarea pesticidelor în UE, proiect care a fost blocat de europarlamentari şi criticat de fermieri în recentele proteste agricole.

“Comisia a propus SUR (n.r. – utilizarea sustenabilă a pesticidelor), care are ca scop demn de a reduce riscurile legate de produsele chimice de protecție a plantelor. Însă propunerea SUR a devenit un simbol al polarizării. Ea a fost respinsă de Parlamentul European. Nici în Consiliu nu se mai înregistrează progrese. Așadar, trebuie să facem ceva. De aceea, voi propune Colegiului să retragă această propunere“, a spus ea, într-o dezbatere cu eurodeputații, în plenul de la Strasbourg, în timp ce în fața clădirii Parlamentului European fermierii francezi au venit cu utilaje și vehicule pentru a protesta.

Propunerea…

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema