ONU Avertizează Israelul: “Invadarea Orașului Rafah Ar Putea Duce La Un Măcel”. Ce Prevede Planul De Evacuare A Civililor Palestinieni



Israelul susține că dorește să-i scoată pe militanții grupării islamiste Hamas din ascunzătorile lor din Rafah și să-i elibereze ostaticii israelieni ținuți captivi acolo și că face planuri pentru evacuarea civililor palestinieni blocați în acest oraș.

„Operațiunile militare din Rafah ar putea duce la un măcel în Gaza. De asemenea, ar putea duce activitatea umanitară, deja fragilă, la un pas de moarte”, a declarat Martin Griffiths, șeful ONU pentru ajutor umanitar.

„Ne lipsesc garanțiile de siguranță, proviziile cu ajutoare umanitare și capacitatea personalului de a menține această operațiune pe linia de plutire”, a adăugat Griffiths.

„Comunitatea internațională a avertizat împotriva consecințelor periculoase ale oricărei invazii terestre în Rafah. Guvernul Israelului nu poate continua să ignore aceste apeluri”, a precizat oficialul ONU, într-un comunicat de presă.

Discuțiile la care au participat SUA, Egiptul, Israelul și…

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema