Anglia. Guvernul a emis noi îndrumări pentru limitarea utilizării telefoanelor în școli, la trei ani după ce a cerut interzicerea dispozitivelor în timpul orelor. Sindicatele din învățământ consideră că “ghidul” nu va produce însă vreun efect perceptibil.


Școlile din Anglia au primit noi îndrumări menite să oprească utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor. Guvernul a transmis că scopul este “minimizarea perturbărilor și îmbunătățirea comportamentului în sălile de clasă“, precizând că multe școli au interzis deja telefoanele și schimbarea va asigura o “abordare consecventă“. Îndrumarea vine la aproape trei ani după ce guvernul a cerut pentru prima dată interzicerea telefoanelor în școli, dar a lăsat la îndemâna fiecărei unități să implementeze măsurile.

Guvernul a citat un sondaj efectuat în rândul elevilor de liceu, care a stabilit că 29% dintre respondenți au raportat că telefoanele sunt folosite în timpul orelor, atunci când nu ar fi trebuit. Până la vârsta de 12 ani, 97% dintre copii britanici au propriul telefon mobil. Un sindicat al școlilor consideră măsura “compulsivă”,  transmițând că utilizarea telefoanelor are loc oricum în afara școlii, și a numit…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema