Ziua Culturii naționale, sărbătorită anual pe 15 ianuarie. Acces gratuit la zeci de muzee, teatre, expoziții, tururi ghidate, ateliere pentru elevi și concerte – programul activităților 2024 în București și în țară

Ziua Culturii naționale, sărbătorită an de an pe 15 ianuarie, va fi celebrată în 2024 prin mai multe evenimente la muzeele, teatrele și institutele culturale din țară: de la expoziții și vernisaje, la piese de teatru cu acces gratuit la Teatrul Național din București, intrări libere la peste 20 muzee din subordinea Ministerului Culturii, concerte și ateliere pentru elevi sau susținute de elevi, transmite Agerpres.

Începând din anul 2010, ziua de 15 ianuarie, care coincide cu data de naștere a poetului Mihai Eminescu (1850-1889) a fost declarată Ziua Culturii Naţionale prin Legea nr. 238/2010.

Edupedu.ro redă mai jos în articol activitățile care se vor desfășura atât în Capitală, cât și în țară, după anunțurile făcute de organizatori, pe categorii: teatre, muzee, biblioteci, case de cultură, cinematografe.

Teatrele din București: spectacole și tururi ghidate gratuite

În București, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale”…

Citeste continuarea pe www.edupedu.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema