Zeci de mii de persoane au protestat la Budapesta împotriva guvernului Viktor Orban, în contextul scandalului care a revoltat Ungaria (VIDEO)



Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta, vineri, în cel mai mare protest cu care s-a confruntat guvernul Viktor Orban în ultimii ani de zile, și au reclamat grațierea decisă de fosta președintă Katalin Novak într-un caz de abuz sexual, relatează The Guardian.

Zeci de mii de persoane au protestat la Budapesta

Prim-ministrul conservator al Ungariei a căutat să dezamorseze scandalul, care a culminat cu demisia președintei Katalin Novak și cea a ministrului Judit Varga al justiției, dar cazul a continuat să stea în lumina reflectoarelor.

Scandalul nu reprezintă o amenințare imediată pentru guvernarea lui Viktor Orban, având în vedere că următoarele alegeri generale vor avea loc în 2026, dar vin înaintea europarlamentarelor din iunie.

Grațierea a fost acordată în aprilie 2023, dar scandalul a izbucnit recent în spațiul public. Mai mulți influenceri, inclusiv celebrul cântăreț Azariah, au făcut apel la organizarea de proteste în…

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema