Washington Post: După eșecul contraofensivei de anul trecut, SUA lucrează acum la un plan diferit pentru Ucraina, concentrat pe oprirea avansului teritorial al Rusiei, pe refacerea economiei și consolidarea apărării, care ar trebui să-i asigure o rezistență pe termen lung.


Un oficial american a dezvăluit pentru Washington Post, sub protecția anonimatului, că SUA nu mai au în vedere, pe termen scurt, o strategie prin care Ucraina să-și recupereze teritoriile ocupate de Rusia, printr-o contraofensivă la scară largă, pentru că aceasta ar fi, cel puțin deocamdată, nerealistă.

În schimb, un plan cu obiective pe termen lung, care ar susține Ucraina în război, prin consolidarea economiei și a apărării “pentru a împiedica Rusia să mai avanseze”, este mai fezabil. Washington Post observă că această nouă abordare a SUA diferă față de cea de anul trecut, când contraofensiva ucraineană s-a lovit de fortificațiile puternice făcute de ruși în sudul ocupat al țării, Armata Rusă fiind superioară nu numai în materie de aviație, dar și în capacitățile de război electronic și drone.

Concret, noul plan american ar urma să includă, printre altele, sprijin pentru operațiunile militare ucrainene pe termen scurt,…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema