Vin vremuri și mai grele Ecologiștii și veganii scumpesc mâncarea în UE



Consumul de carne este așteptat să scadă pe fondul preocupărilor tot mai mari legate de sănătate ale consumatorilor, iar dietele vegană și flexitariană vor avea tot mai mulți adepți. Indiferent de ce vom alege să mâncăm, Comisia Europeană ne transmite un mesaj neplăcut. În deceniul următor mâncarea va deveni tot mai scumpă. 

Valoarea producției agricole urcă la 527 mld. euro

Pe baza tendințelor de producție și a evoluțiilor aferente prețurilor,valoarea producției agricole a UE în termeni nominali este proiectată să ajungă la 527 miliarde de euro în 2035, în creștere cu o rată de 1,2 % pe an după 2025. Mărfuri precum cereale, semințe oleaginoase, zahărul, sfecla, laptele, ouăle și carnea, vor continua să reprezinte cea mai mare parte producția agricolă a UE până în 2035 (53%). Alte produse agricole precum plantele furajere, fructele și legumele, vinul și uleiul de măsline vor reprezenta 37% din producția…

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema