Viktor Orban spune că aderarea Suediei la NATO va fi ratificată la finalul lunii februarie, când parlamentul se va reuni într-o nouă sesiune.


“Este o veste bună că disputa noastră cu Suedia va fi rezolvată în curând. Am decis ca la începutul sesiunii parlamentare de primăvară să ratificăm aderarea Suediei la NATO”, a spus Orban într-un discurs.

Reuters scrie că parlamentul maghiar se va reuni pe 26 februarie. În același discurs, premierul ungar a spus că el și primul ministru al Suediei au luat măsurile necesare pentru a “reconstrui încrederea” între cele două țări, fără însă să menționeze exact despre ce este vorba.

Ungaria este singurul stat care nu a ratificat încă aderarea Suediei la alianța Nord-Atlantică. Procesul a fost amplu și îndelungat, întrucât a necesitat acordul tuturor țărilor membre, iar Turcia s-a opus pentru un timp. 

În această perioadă, însă, Ungaria a asigurat constant că nu va rămâne ultimul stat ce trebuie să ratifice aderarea țării nordice. În ciuda garanțiilor Budapesta nu a semnat încă tratatul și a rămas astfel ultimul stat…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema