Viața lui Mihai Viteazu, primul domn al Principatelor române unite: de la luptele cu turcii, la intrarea fastuoasă în cetatea Alba Iulia și până la decapitarea sa tragică

Mihai Viteazu, cunoscut și sub numele de Mihai al III-lea de la Alba Iulia, este una dintre cele mai semnificative figuri istorice din România. Născut în 1558 într-o familie nobilă din Țara Românească, Mihai a devenit domnitor al celor trei țări românești – Țara Românească, Moldova și Transilvania – în perioada crucială a luptelor pentru independența și unirea acestora.

Unul dintre aspectele definitorii ale lui Mihai Viteazu este determinarea sa de a realiza unirea politică a țărilor române. Într-o perioadă în care regiunile românești erau sub amenințarea puterilor străine și sub dominația otomană, Mihai a jucat un rol crucial în lupta pentru independență și suveranitate. Cel mai notabil moment al domniei sale a fost unirea efemeră a Țărilor Române în anul 1600, sub o singură coroană – un eveniment istoric de o importanță deosebită în devenirea statului român modern.

Mihai Viteazu este adesea descris ca fiind…

Citeste continuarea pe life.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema