Vaccinul inovator cu ADN combate COVID-19, imitând virusulVaccinul ADN imită virușii ca să combată COVID-19.Studiile făcute pe șoareci demonstrează succesul metodei.Metoda ADN poate fi testată pentru HIV, gripă și alte virusuri.

SARS-CoV-2 poate fi învins cu un vaccin bazat pe ADN. Cercetători de la MIT și Institutul Ragon au creat un astfel de vaccin, care induce un răspuns puternic al anticorpilor împotriva COVID-19. Vaccinul, testat pe șoareci, folosește o structură ADN ce poartă antigene virale și a dat rezultate pozitive.

Noul vaccin folose╚Öte un suport de ADN pentru a transporta antigenele virale, spre deosebire de vaccinurile tradi╚Ťionale care se bazeaz─â pe proteine. Acest suport de ADN nu induce un r─âspuns imun propriu, permi╚Ť├ónd sistemului imunitar s─â se concentreze exclusiv pe antigenul ╚Ťint─â, ├«n acest caz, proteina spike a virusului SARS-CoV-2. Astfel, vaccinul provoac─â un r─âspuns imunitar mai precis ╚Öi mai puternic, f─âr─â distrageri cauzate de reac╚Ťii la suportul proteic.

Care sunt poten╚Ťialele…

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema