Un ministru israelian îl critică pe Biden pentru că nu susține Israelul în războiul cu Hamas. Reacția lui Netanyahu


Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a reacționat duminică la criticile unui ministru care a catalogat drept insuficient ajutorul Washingtonului, salutându-i pe „prietenii americani” dar amintind în acelaşi timp că Israelul ia „propriile decizii”.

„Nu avem nevoie de ajutor să gestionăm relaţiile noastre cu SUA şi comunitatea internaţională”, a declarat el pe marginea unei reuniuni a cabinetului său de război de la Tel Aviv, scrie AFP, preluată de Agerpres.

„Luăm propriile noastre decizii, inclusiv în cazul în care nu există un acord cu prietenii noştri americani”, a adăugat el, afirmând că Israelul apreciază „mult” ajutorul american, „susţinerea în termeni de armament, în instituţiile internaţionale, trimiterea de trupe în regiune”.

Afirmaţii care par să-i răspundă ministrului israelian al securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir, care a denunţat într-un interviu către Wall Street Journal, duminică, politica…

Citeste continuarea pe psnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Și dacă ați înceta văicăreala?

Timpul nu are răbdare cu fandările și tatonările PSD și PNL cel puțin în privința comasării alegerilor europarlamentare…