UE va produce peste 1,3 milioane de obuze până la finalul anului. „Cea mai mare parte a lor va merge în Ucraina”



Comisarul european Thierry Breton a declarat, vineri, că Uniunea Europeană va avea capacitatea de a produce cel puţin 1,3 milioane de obuze până la sfârşitul anului, în contextul în care UE se confruntă cu dubla provocare de a oferi ajutor militar Ucrainei şi de a-şi reface propriile stocuri, notează AFP, potrivit Agerpres. 

În timpul unei vizite la Tallinn, comisarul pentru piaţa internă şi industrie, francezul Thierry Breton, a declarat că prioritatea este de a fi siguri că cea mai mare parte a obuzelor de artilerie produse de companiile europene este destinată Ucrainei, în război împotriva forţelor ruse care au invadat-o în urmă cu doi ani.

„Ne aflăm într-un moment crucial pentru securitatea noastră colectivă în Europa, iar în războiul de agresiune purtat de Rusia în Ucraina, Europa trebuie şi va continua să sprijine Ucraina cu toate mijloacele”, a declarat Thierry Breton presei.

Luând cuvântul alături de premierul estonian,…

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Mica istorie: ziua de 7 aprilie în lume

Anul 1614: Moare El Greco, pictor spaniol manierist, de origine greacă (născut Domênikos Theotokópoulos), o personalitate marcantă în lumea…