Trump afirmă că “ar încuraja Rusia să facă ce naiba vrea” și să atace aliații NATO care nu își îndeplinesc obligațiile financiare. Casa Albă califică remarcile drept “îngrozitoare și nebunești”


Consilierii pentru securitate națională din partea tuturor aliaților NATO și a Suediei, țară invitată, s-au reunit miercuri la Bruxelles pentru a discuta despre pregătirile pentru summitul de la Washington din iulie, inclusiv despre continuarea sprijinului acordat Ucrainei, despre consolidarea disuasiunii și a apărării NATO și despre provocările tot mai mari reprezentate de China.

Secretarul general a subliniat faptul că atât Europa, cât și America de Nord aduc contribuții esențiale pentru a păstra libertatea Ucrainei și că sprijinul acordat Ucrainei este în interesul de securitate al aliaților.

“O victorie a Rusiei ne-ar slăbi și ar încuraja nu doar Moscova, ci și China, Iranul și Coreea de Nord”, a spus el, adăugând că sprijinul acordat Ucrainei “nu este caritate”.

“Este în propriul nostru interes de securitate“, a spus el, într-o conferință de presă alături de consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan.

 

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema