transformă deșertul arid în teren agricol. Imaginile din satelit ale NASA arată că transformările sunt vizibile chiar și din spațiu



Conform unui raport al ONU, aproximativ 41,3% din suprafața totală a Pământului este acoperită de zone aride, care includ și terenuri deșertice extinse.

O întrebare esențială care se ridică este: ce ar însemna dacă o parte semnificativă din aceste terenuri aride ar putea fi transformate în terenuri fertile, capabile să sprijine producția agricolă? Această problemă este deosebit de relevantă în China, unde suprafața totală atinge 9,6 milioane de kilometri pătrați, dar doar 12% din aceasta este considerată arabilă.

În anul 2016, oamenii de știință de la Universitatea Chongqing Jiaotong din China au afirmat că au dezvoltat o tehnologie nouă care poate transforma deșertul în teren arabil, informează earthobservatory.nasa.gov.

La prima vedere, ideea de a transforma deșerturile în terenuri agricole pare benefică pentru agricultură, economie, reîmpădurire și gestionarea resurselor naturale. Cu toate acestea, impactul transformării…

Citeste continuarea pe ziuanews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema