Test de salivă pentru cancerul de sân. Detectează pe locDin cuprinsul articolului

Un studiu sugerează că un test portabil de salivă, care costă doar 5 dolari ( 4,43 euro), ar putea detecta cancerul de sân folosind doar o picătură de salivă.

Cercetătorii din Florida și Taiwan au dezvoltat un dispozitiv portabil de mărimea unei palme care detectează biomarkeri de cancer, cum ar fi genele și proteinele, în salivă în doar cinci secunde.

Senzorul folosește componente comune, cum ar fi testele de glucoză, pe care diabeticii le folosesc pentru a măsura zahărul din sânge, și un hardware ieftin open-source. Cercetătorii au declarat că dispozitivul ar putea fi o alternativă cu costuri reduse la procedurile invazive, cum ar fi mamografiile și ecografiile, pentru detectarea cancerului de sân, care este în creștere peste tot în lume.

Hsiao-Hsuan Wan, autorul studiului și candidat la doctorat la Universitatea din Florida, a declarat: „Imaginați-vă personalul medical care efectuează screening-ul pentru…

Citeste continuarea pe www.doctorulzilei.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Tipuri de necroza si particularitati

Necroza reprezinta moartea celulelor din tesuturile organismului. Aceasta poate aparea in urma traumatismelor, infectilor sau bolilor de alte…