TAS: Patinatoarea rusă Valieva a pus testul antidoping cu rezultat pozitiv pe seama unui desert cu căpșuni, preparat de bunicul ei



Patinatoarea rusă Kamila Valieva, suspendată pentru dopaj, a pus testul său cu rezultat pozitiv pe seama unui desert cu căpşuni pregătit de bunicul ei pe un tocător pe care acesta îl folosea pentru a-şi zdrobi pastilele, a anunţat miercuri Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), potrivit Reuters.

TAS a publicat miercuri motivarea hotărârii arbitrale, în care sunt prezentate argumentele care au stat la baza suspendării pe patru ani pentru dopaj impusă Valievei în ianuarie.

Cea mai înaltă instanţă sportivă a găsit-o pe Valieva vinovată de comiterea unei încălcări a regulilor antidoping (ADRV), ca urmare a descoperirii de trimetazidină (TMZ) într-o probă recoltată de la ea în decembrie 2021, în timpul Campionatelor Naţionale ale Rusiei.

TAS a precizat că, în observaţiile sale, Valieva a afirmat că substanţa interzisă a ajuns în organismul său prin consumul desertului pregătit de bunicul său pe un tocător pe care îl folosea pentru…

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema