Supărare după ce Universitatea București i-a retras titlul de doctor honoris causa lui Ceaușescu: ‘Atâta pot ei’Senatul Universităţii din Bucureşti a revalidat, miercuri, hotărârea de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea din Bucureşti lui Nicolae Ceauşescu.

“Senatul Universităţii din Bucureşti (UB) a decis, de jure, în şedinţa de miercuri, 21 februarie 2024, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din Bucureşti lui Nicolae Ceauşescu. Această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deşi nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp”, informează un comunicat al instituţiei de învăţământ, semnat de purtătorul de cuvânt al Universităţii din Bucureşti, Bogdan Oprea.

Situaţia de condamnare definitivă şi irevocabilă a lui Nicolae Ceauşescu din data de 25 decembrie 1989 se înscrie, conform sursei citate, printre cazurile explicite de retragere a…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema