SUA și Marea Britanie și-au manifestat susținerea pentru ca prim-ministrul olandez Mark Rutte să devină secretarul general al NATO, după încheierea mandatului lui Jens Stoltenberg, anul viitor.


Conform unor oficiali ai Administrației Biden, citați de Politico și Reuters, SUA își exprimă susținerea pentru ca Mark Rutte să devină succesorul lui Stoltenberg la conducerea NATO. “Președintele Biden susține ferm candidatura premierului Rutte pentru a fi următorul secretar general al NATO. Are o înțelegere profundă a importanței Alianței, este un lider și un comunicator înnăscut, iar conducerea sa ar servi bine Alianței în acest moment critic”, a declarat oficialul de la Casa Albă citat de Reuters sub protecția anonimatului.

În prezent, Mark Rutte este considerat favorit pentru a ocupa funcția de secretar general al NATO. Ministerul britanic de Externe l-a caracterizat pe Rutte drept “o figură respectată în cadrul NATO, cu acreditări serioase în domeniul apărării și securității, și o persoană care s-ar asigura că NATO va rămâne puternică și pregătită pentru orice nevoie de a se apăra”. 

Este cunoscut faptul că Rutte…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema