SUA Se întorc Pe Lună După Mai Bine De 50 De Ani. O Navă Spațială Privată A Aterizat Cu Succes, Primul Pas Pentru întoarcerea Astronauților



NASA, care are mai multe instrumente de cercetare la bordul vehiculului, a salutat aterizarea drept o realizare majoră în scopul său de a trimite nave spațiale comerciale în misiuni de cercetare științifică pe Lună, înainte de revenirea planificată a astronauților pe Lună, spre sfârșitul acestui deceniu.

Misiunea s-a confruntat cu probleme inițiale de comunicații după aterizarea, ceea ce a ridicat îngrijorări dacă vehiculul a fost deteriorat sau obstrucționat în vreun fel.

Robotul de aterizare fără echipaj cu șase picioare, numit Ulise (Odysseus), a aterizat în jurul orei 1:23 (ora României). Aterizarea a încheiat o abordare finală și o coborâre în care a apărut o problemă cu sistemul de navigație autonom al navei spațiale, care a cerut inginerilor de la sol să apeleze la o soluție netestată.

De asemenea, a durat ceva timp după o întrerupere radio anticipată pentru a restabili comunicațiile cu nava spațială pentru a stabilie soarta…

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema