SUA. O judecătoare din Delaware a decis că pachetul “salarial” de la Tesla al lui Elon Musk, în valoare de 56 de miliarde de dolari pe an, este unul excesiv. Acesta constă mai ales în prime și opțiuni pe acțiunile companiei, fiind legat de valoarea acesteia de piață, și este cel mai mare din lume.


Procesul din Delaware durează de cinci ani. Un acționar al Tesla, Richard Tornetta, l-a acuzat pe directorul general, Elon Musk, că a beneficiat de un pachet “salarial” nejustificat de mare, stabilit de un consiliu de administrație mult prea obedient față de acesta. Negociat în 2018, salariul lui Musk nu constă în bani cash ci în opțiuni pe acțiunile Tesla (posibilitatea de a cumpăra acțiuni ale companiei la prețuri foarte reduse) ceea ce înseamnă că valoarea salariului directorului general este legată de valoarea companiei.

Judecătoarea a constatat că compensația lui Musk a fost stabilită în mod necorespunzător, justificat de “dorința companiei de a se asigura că unul dintre cei mai dinamici antreprenori din lume continuă să-și dedice atenția producătorului de vehicule electrice”. Dar, a arătat judecătoarea din Delaware, “Consiliul nu și-a pus niciodată întrebarea de 55,8 miliarde de dolari: a fost chiar necesar planul pentru…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema