SUA. Negociatorii democrați și republicani au ajuns la un acord bipartizan privind atât finanțarea militară pentru Ucraina, cât și securizarea graniței cu Mexicul. Șansele sale de a fi aprobat sunt limitate, Trump și republicanii preferând să nu piardă o temă importantă de campanie.


Legislația de securitate națională se referă la o finanțare de 118 miliarde de dolari, care include atât securizarea graniței dintre SUA și Mexic, cât și furnituri pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Washington Post arată că, prioritate de top pentru președintele Biden, legislația se confruntă cu o opoziție puternică din partea congresmanilor afiliați fostului președinte, Donald Trump. “Chiar înainte de a vedea textul acordului, parlamentarii de extremă dreapta și, într-o mai mică măsură, de stânga, au anunțat că nu vor vota această legislație”, scrie publicația americană. Primul vot procedural va fi dat miercuri, un termen strâns, în care susținătorii legii nu vor avea timp să îi convingă pe congresmani.

Republicanii au cerut inițial o schimbare a legislației privind frontiera cu Mexicul pentru a aproba un pachet de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, dar ei și-au schimbat ulterior poziția, după ce Trump și parlamentarii…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema