SUA. Instanța l-a obligat pe Donald Trump să plătească daune în valoare de 83 de milioane de dolari scriitoarei E. Jean Carroll, pentru defăimare. Fostul președinte a negat că a violat-o și a spus că povestea este inventată, pentru promovarea unei cărți de memorii.


E. Jean Carroll, acum în vârstă de 80 de ani, l-a dat în judecată pe Donald Trump (77 de ani) în luna noiembrie 2019, pentru faptul că acesta a negat că a violat-o, în 1996, într-o cabină de probă a unui magazin din Manhattan.

Trump a afirmat constant că nu o cunoștea pe Carroll și a susținut că femeia a inventat povestea, pentru a impulsiona vânzările cărții sale de memorii. Vineri, un juriu federal din New York i-a acordat acesteia daune în valoare de 83,3 milioane de dolari, din care 18,3 milioane de dolari despăgubiri compensatorii, restul fiind daune punitive.

Scriitoarea a argumentat că Trump i-a distrus reputația de scriitor și jurnalist respectat. The Guardian amintește că, anul trecut, femeia a obținut daune de cinci milioane de dolari, după ce a câștigat procesul pentru abuz sexual.

Fostul președinte se confruntă cu patru dosare penale, inclusiv două legate de evenimentele de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. El a pledat…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema