SUA. Elon Musk anunță că va cere acționarilor Tesla să voteze pentru mutarea sediului fiscal al companiei în Texas, după ce o judecătoare din Delaware i-a anulat pachetul salarial în valoare de 56 de miliarde de dolari.


“Tesla va acționa imediat pentru a convoca un vot al acționarilor, în vederea transferului sediului social în Texas”, a scris miliardarul pe X, adăugând că un sondaj informal pe care l-a organizat anterior și la care 87,1% dintre participanți au votat “da” cu privire la o astfel de schimbare a fost “fără echivoc în favoarea Texasului”, unde compania are deja o mare parte din facilitățile sale administrative, încă din pandemie. Totuși, compania a rămas înregistrată fiscal în Delaware, un stat cu taxe atât de mici, încât este considerat un fel de paradis fiscal al SUA.

Decizia lui Elon Musk de acum vine pe fondul unui proces cu un mic investitor, în care judecătoarea Kathaleen McCormick, din Delaware, a considerat că pachetul salarial al lui Musk este indecent de mare.

Tesla trece printr-o perioadă mai dificilă. Cotația acțiunilor sale este acum la jumătate față de vârful atins în 2022, iar pachetul salarial al lui Musk a fost…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema