SUA. Curtea Supremă a finalizat audierile și va delibera în procesul prin care Donald Trump a fost declarat neeligibil în Colorado, pentru că a îndemnat la insurecție, pe 6 ianuarie 2021. Judecătorii s-au arătat sceptici în privința unei soluții în care un stat poate decide pentru celelalte.


Publicațiile americane consideră că, după cele două ore de audieri, judecătorii de la Curtea Supremă a SUA au părut sceptici cu privire la păstrarea deciziei Curții Supreme din Colorado de a-l scoate pe Trump de pe buletinele de vot ale statului, în temeiul unei clauze constituționale din 1868, care interzice acest lucru celor care s-au implicat într-o insurecție.

Derek Muller, expert în drept electoral, a declarat pentru CNN că cei nouă judecători (dintre care trei sunt numiți chiar de Trump pe vremea când era președinte), vor decide cel mai probabil să-l pună din nou pe Donald Trump pe buletinul de vot din Colorado. “Judecătorii păreau îngrijorați de faptul că un stat ar putea afecta întregul proces de alegeri prezidențiale și că trebuie să existe unele îndrumări din partea Congresului înainte de a putea fi luată o astfel de măsură extraordinară. Curtea părea înclinată să lase procesul politic să se desfășoare“, a spus Muller.

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema