SUA au aprobat vânzarea a 40 de avioane F-16 către Turcia, după ce Ankara a ratificat aderarea Suediei la NATO. SUA vor vinde și 40 de avioane F-35 Greciei


Statele Unite plănuiesc să instaleze din nou arme nucleare în Regatul Unit, pentru prima dată în ultimii 15 ani, din cauza ameninţării din partea Rusiei, a relatat sâmbătă ziarul Daily Telegraph, preluat de EFE.

Documentele Pentagonului la care ziarul a avut acces arată că intenţia SUA este de a depozita la baza aeriană RAF Lakenheath, din Suffolk (est), bombe atomice cu o putere de trei ori mai mare decât cele folosite la Hiroshima în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, subliniază și Agerpres.

SUA şi-au eliminat capacităţile nucleare pe pământ britanic în 2008, considerând că pericolul Războiului Rece a trecut, dar această decizie vine într-un moment în care NATO şi-a dublat avertismentele privind o confruntare ipotetică cu Rusia în viitor.

De asemenea, decizia vine după ce anul trecut Rusia a transferat arme nucleare tactice în Belarus, iar regimul de la Minsk al dictatorului Aleksandr Lukașenko, prieten cu Vladimir Putin, a modificat…

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema