Studiu. Lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobîl au suferit mutații care par să le ofere rezistență la cancer, în ciuda expunerii zilnice la radiații de peste șase ori limita de siguranță pentru om, pe întreg parcursul vieții. Acest lucru ar putea reprezenta o piatră de hotar în lupta împotriva cancerului la om. 


O echipă de cercetători de la Universitatea Princeton, SUA, a studiat, începând cu 2014, lupii care trăiesc în zona de excludere, care se întinde pe o mie de metri pătrați, de la Cernobîl. Suprafața este considerată extrem de periculoasă, din cauza radiațiilor cu mult peste limitele considerate sigure. 

Specialiștii au constatat că, în ciuda expunerii zilnice și pe parcursul întregii vieți la niveluri de radiație de peste șase ori limita de siguranță pentru om, lupii supraviețuiesc și par chiar să fi dezvoltat rezistență la cancer. 

Mai precis, cercetătorii au descoperit că sistemul imunitar al lupilor pare modificat și este similar cu cel al pacienților cu cancer care urmează un tratament cu radiații. Au identificat, de asemenea, părți specifice din informația genetică a animalelor care par să reziste la un risc crescut de cancer. Acest lucru poate ajuta oamenii de știință în a găsi o modalitate prin care să lupte împotriva…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema