Studiu. Consumul zilnic de alimente și băuturi bogate în flavonoide (compuși bioactivi care se găsesc în fructe de pădure sau ceai) ar putea reduce riscul de demență cu 28%.

Studiu. Consumul zilnic de alimente și băuturi bogate în flavonoide (compuși bioactivi care se găsesc în fructe de pădure sau ceai) ar putea reduce riscul de demență cu 28%.


Flavonoidele sunt compuși care se găsesc în mod natural în anumite fructe sau alimente pe bază de plante, au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene și se știa despre ei că pot reduce riscul de apariție a bolilor de inimă.

În cadrul studiului au fost analizate dietele a 120 de mii de adulți din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani. “Constatările noastre arată că consumarea a șase porții de alimente bogate în flavonoide în fiecare zi, în special fructe de pădure sau ceai, este asociată cu un risc cu 28% mai mic de…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema