Stoltenberg, despre Ucraina in NATO: “Eu sunt din Norvegia, care se invecineaza cu Rusia. Cand Norvegia a devenit stat membru NATO, Uniunea Sovietica a numit-o o provocare”


Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat ca sustinerea Ucrainei si invitarea acesteia sa devina membru NATO la „un moment dat” este un „lucru bun” pentru Alianta si pentru SUA, relateaza Ukrainska Pravda.

Seful Aliantei a subliniat acest lucru dupa ce a fost intrebat despre o posibila confruntare intre Rusia si NATO in cazul in care este promovata aderarea Ucrainei la NATO.

„Eu sunt din Norvegia, care se invecineaza cu Rusia. Cand Norvegia a devenit stat membru NATO, Uniunea Sovietica a numit-o o provocare. Nu a fost o provocare, a fost un drept al oricarei natiuni suverane de a-si alege propria cale. Norvegia are dreptul sau, la fel ca Suedia, Finlanda si Ucraina”, a spus Stoltenberg.

SUA si Germania s-au opus

Stoltenberg a adaugat ca este foarte important ca Putin sa nu-si atinga obiectivele in Ucraina, deoarece ar deveni o incurajare pentru alte regimuri autoritare: „Astazi este vorba de Ucraina, maine poate fi Taiwan”.

Secretarul general al Aliantei…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema