Statul, atacat constant cibernetic. Peste 200 de tentative pe zi, recunoaște ministrul Ivan. Cât ar fi cerut hakerii pentru „BULETINUL LUI CIOLACU”



Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a recunoscut că atacurile cibernetice asupra instituțiilor statului, de la companii la ministere, crește de la an la an. Referitor la breşa de securitate din site-ul Camerei Deputaţilor, Ivan anunță că este în desfăşurare o anchetă tehnică, iar atunci când va exista un raport final, va prezenta concluziile documentului.

Surse citate de ProTV afirmă că hakerii au descărcat 20 de mii de MB de date din serverele Parlamentului, printre care și “buletinul premierului Ciolacu“. Aceleași susrse afirmă că ar fi fost făcută și o cerere de plată, 40 de mii de euro, pentru recuperarea datelor. Acest lucru a fost negat de Secretariatul General al forului legislativ.

Noi suntem într-un stadiu în care faţă de anul 2023, 2022, în fiecare an avem o creştere cu 10-12% a atacurilor cibernetice la adresa companiilor şi instituţiilor publice din România. Avem o medie zilnică de aproximativ…

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema