Sporurile care nu au fost adăugate în recalcularea pensiilor. Seniorii care vor primi mai puţini baniUnele sporuri cu caracter permanent nu au fost luate în considerare în formula de recalculare din noua Lege a pensiilor. Iar asta poate duce la pierderi semnificative pentru pensionari. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a adus lămuriri.

Este posibil ca pensionarii să fie supuși unei surprize neplăcute în luna septembrie, deoarece se așteaptă ca indemnizația lunară de la stat să crească, dar veniturile efective ar putea să fie mai mici. Această situație se datorează faptului că unele sporuri cu caracter permanent nu au fost luate în calcul în formula de recalculare din noua Lege a pensiilor.

Pensionarii care nu mai pot furniza dovezi ale acestor sporuri, cum ar fi cele pentru performanță în muncă sau ore suplimentare, nu vor fi incluși în recalculare și, implicit, nu vor primi o pensie mai mare. Obținerea acestor dovezi poate fi dificilă, deoarece unele companii sau fabrici în care au lucrat pensionarii nu mai există sau nu mai au…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema