Sondaj Reuters/Ipsos. Donald Trump are un avans de 6% în fața lui Joe Biden, în privința intențiilor de vot. 18% dintre respondenți spun că nu ar vota, dacă ar avea de ales între cei doi.


La sondaj au participat 1.250 de americani adulți, dintre care un procent de 40% și-au exprimat intenția de a vota pentru Trump, 34% pentru Biden, iar restul vor susține alți candidați, s-au declarat indeciși sau au susținut că nu vor vota. Sondajul are o marjă de eroare de trei puncte procentuale.

Trump și-a păstrat avantajul de 6% și în cazul în care americanilor li s-a prezentat o a treia opțiune, cum ar fi activistul Robert F. Kennedy Jr. În acest caz, Trump a primit 36% din intențiile de vot, Biden 30% și Kennedy 8%. 

Într-un alt sondaj, dat publicității la începutul lunii, cei doi principali candidați își împărțeau intențiile de vot. Agenția Reuters atrage atenția că astfel de demersuri, deși realizate la nivel național, nu surprind subtilitățile din Colegiului Electoral. Amintim că în SUA, după votul popular, Colegiul Electoral alocă voturile tuturor statelor și districtului Columbia către un candidat, pe baza populației…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema